L’activitat s’ha dut a terme als campus de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per donar visibilitat entre l’alumnat a la desigualtat d’oportunitats entre gèneres.

Ndavant impulsa la iniciativa “Comparteix un pensament” per sensibilitzar els joves sobre la violència masclista, així com per solidaritzar-se amb les víctimes de violència de gènere i altres formes de violència envers les dones.

Com a resultat del compromís de Ndavant i en motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’entitat ha animat els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) a solidaritzar-se amb les dones que han patit o pateixen violència, unint-se a una manifestació virtual.

La companyia ha establert parades en ubicacions estratègiques dels campus, per lliurar flors morades a canvi que cada persona comparteixi un pensament empàtic, transformador i comú a les seves xarxes socials, sota un mateix hashtag: #UnaVidaSenseViolència.

“Es tracta d’una iniciativa que persegueix donar visibilitat a una xacra social que afecta moltes dones i que és més present del que moltes persones creuen. Des de començament d’any 37 dones han estat assassinades. Proposem una iniciativa d‟aquesta índole per interpel·lar i conscienciar la joventut, promoure conductes positives i fer un clam comú de solidaritat”, ha puntualitzat la Delegada Social de Ndavant, Montse Parés.

L’abolició de la violència masclista suposa un repte per a la societat actual. Arran de la publicació del Baròmetre Joventut i Gènere 2021, elaborat per la Fundació d’Ajuda contra la Drogadicció (FAD), s’ha revelat que 1 de cada 5 persones joves consideren que la violència masclista no és un problema real.

Coneixedora d’aquesta problemàtica, Ndavant ha volgut apel·lar els joves perquè també és conscient que, com a agents transformadors socials, poden causar un impacte positiu: “De totes les problemàtiques del nostre temps, la violència masclista és una de les més preocupants i, el desig d’eradicar-la ha de ser unànime i inapel·lable. La joventut, com un dels principals motors de canvi de la societat, ha de ser plenament partícip, i en aquest sentit, la sensibilització i la formació de les persones més joves és essencial”, ha expressat Parés.

 

UN COMPROMÍS IRREVOCABLE AMB LES DONES

Si bé Ndavant ha organitzat aquesta activitat al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el compromís de l’empresa amb les dones que pateixen aquesta realitat és permanent. L’empresa compta amb la Unitat de Suport i Ajuda a les Persones (USAP), que ofereix un acompanyament continu i personalitzat a dones que han estat o són víctimes de la violència de gènere.

D’altra banda, col·labora contínuament amb entitats del tercer sector per inserir al món laboral dones supervivents, possibilitant noves oportunitats i perspectives de futur. Alhora, forma i sensibilitza els equips professionals per saber com actuar davant casos concrets de violència. “A Ndavant acompanyem, orientem i assessorem les dones que pateixen aquesta situació i intentem oferir eines d’apoderament perquè puguin deixar-la enrere. Podem afirmar que comptar amb un entorn de treball segur i estable és un dels pilars fonamentals per això sigui possible”, ha declarat la Psicòloga i Responsable de la Unitat d’Acompanyament i Suport a les Persones (USAP) de Ndavant, Olga Giner.

Comparteix un pensament és una manera més de mostrar el compromís social que Ndavant té en contra de la violència masclista i de sumar un impacte positiu més a aquesta causa.

 

– Article publicat a Corresponsables, portal referent en RSC i ODS: https://www.corresponsables.com/actualidad/ndavant-organiza-iniciativa-comparte-pensamiento-concienciar-jovenes-violencia-genero