“Em feien sentir petita, però ara m’he fet gran: sempre hi ha un bri d’esperança”. Aquest no vol ser un espai per descriure la violència psicològica que va patir la María José per part de la seva exparella, sinó més aviat un altaveu per fer extensiu el missatge que de la violència se’n surt.

És la idea que transmet aquesta administrativa que treballa a Ndavant, una empresa socialment compromesa amb les persones i que fa anys que s’esforça per identificar i actuar davant de casos de violència masclista que puguin patir les seves treballadores.

La María José fa un any que treballa a Ndavant, on va recalar ajudada per l’ONCE, organització de la qual forma part per la fibromiàlgia que pateix. Confessa que a la seva anterior feina no es trobava gens còmoda i que aquella empresa no l’ajudava a superar les dificultats que la vida havia posat al seu camí. “El dia que vaig trobar Ndavant va ser com si se m’aparegués un àngel”, assegura.

“A Ndavant posem eines i mecanismes per donar suport i acompanyar les nostres treballadores que pateixen situacions de violència”, explica Montse Parés, delegada social de la companyia a Catalunya.

A més, Ndavant porta a terme formacions i accions de sensibilització per als seus equips per convidar a la reflexió i aprendre a identificar i actuar davant d’aquesta mena de violència. “La nostra voluntat és afavorir que elles puguin viure per si mateixes”, afegeix Parés, que posa èmfasi en la necessitat de garantir que aquestes dones tinguin una estabilitat econòmica i laboral.

Llegeix l’article complet a Línia Xarxa: https://liniaxarxa.cat/liniaeixample/noticies/una-ma-per-sortir-del-pou-de-la-violencia-masclista-sempre-hi-ha-un-bri-desperanca/