És imprescindible cuidar el medi ambient. Netejar i desinfectar pot semblar una tasca relativament senzilla. Fer-ho adequadament i tenint en compte criteris de sostenibilitat i de respecte ambiental, no tant.

Per això, el compromís de Ndavant, especialitzada en serveis de neteja i desinfecció a Catalunya, va molt més enllà d’oferir serveis altament especialitzats.

Amb més de vint anys d’experiència i un equip de més de 5.500 professionals, l’empresa segueix una estratègia de sostenibilitat orientada a l’optimització dels recursos materials, la substitució de productes tradicionals per altres més respectuosos amb el medi ambient, la prevenció del malbaratament, la gestió dels riscos mediambientals i la reducció de la petjada de carboni de la companyia per millorar el futur de les pròximes generacions.

“Intentem aportar valor i apostem per la conscienciació a partir d’accions vinculades amb la sostenibilitat. És responsabilitat de tots, i a Ndavant portem a terme una tasca de formació i pedagogia per implementar mesures i canviar hàbits, tant dels nostres treballadors com dels nostres clients”, destaca Hèctor Alemany, gerent de Ndavant.

“Encara que fa anys que tenim en consideració la sostenibilitat, en els darrers temps s’ha convertit en un dels pilars de l’empresa”, afegeix.

 

LA SOSTENIBILITAT VA DE LA MÀ DE L’ESTALVI

Maria Antònia Ginard, tècnica de Qualitat i Medi Ambient de Ndavant, explica que l’empresa implementa mesures que permeten estalvis en serveis bàsics, com aigua, llum, etc.

“També utilitzem productes que no siguin perjudicials per al medi ambient; adquirim maquinària per netejar i desinfectar amb el mínim consum i impacte; les nostres oficines són sostenibles i ens hem certificat com a flota ecològica. Vam començar fa sis anys amb els vehicles híbrids, després vam incorporar els elèctrics i més recentment els que funcionen amb gas”.

Alhora, Ndavant compta amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001, està adherit al programa Acords Voluntaris de reducció de CO2 de la Generalitat de Catalunya, a la iniciativa Barcelona Més Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona i té un conveni de col·laboració amb l’entitat Rezero per desenvolupar solucions innovadores en matèria ambiental.

Llegeix l’article complet a: https://www.lavanguardia.com/especial/economia/20231228/20231228-limpieza-profesional-respetuosa-medio-ambiente-clece-brl/index.html