L’esperit de superació i la solidaritat encaixen amb els valors de Ndavant, que fa valdre la diversitat en els seus equips de feina.

La Viktoriia és professora universitària a Ucraïna, però el 25 de març del 2022 va aterrar a Barcelona fugint de la invasió russa amb només una motxilla i molta incertesa pel futur.

Va poder arribar a Catalunya després d’un tràfec que la va portar per Moldàvia i Romania, des d’on l’associació Corazón y Manos i Ndavant, empresa especialitzada en serveis de neteja, manteniment i desinfecció, van aconseguir-li un bitllet d’avió cap a la capital catalana. Aquí ha tornat a fer una vida relativament normal, com a empleada de Ndavant, on també treballava la seva tieta Lyubob.

I és en aquest punt de la història on entra la Lyudmila Prysakar, professional de neteja de l’empresa des de fa prop de cinc anys i també d’origen ucraïnès. “Pensa que la Viktoriia arribava a un país i a un àmbit laboral totalment desconegut per a ella”, recorda Montse Parés, delegada social de Ndavant. Per aquest motiu, des de la nostra empresa van considerar oportú demanar ajuda a la Lyudmila perquè acollís, fes de “mentora” i de traductora de la Viktoriia.

Juan Albarracín, cap de servei de Ndavant a l’Hospital de Bellvitge, on treballa la Viktoriia, explica que la Lyudmila “es va emocionar” quan li van proposar i que no s’ho va pensar dues vegades. “Em vaig alegrar molt. Que la portessin aquí em va arribar al cor”, reconeix la Lyudmila.

Llegeix l’article complet a Línia Xarxa: “Solidaritat i diversitat que arriba al cor”.

 

Solidaritat i diversitat com a valors de responsabilitat social de Ndavant