La revista en línia Corresponsables, portal referent en responsabilitat social i ODS , ha publicat un extens article sobre l’ús que fa Ndavant de les tecnologies sostenibles als serveis de neteja.

Com a complement del reportatge, que incideix en els aspectes de eficiència, respecte ambiental i retorn a la societat, com a objectius propis de Ndavant, Corresponsables ha entrevistat na Rosa Llamas, Directora de Persones de l’entitat.

L’article relatiu a les tecnologies sostenibles està disponible en aquesta pàgina de Corresponsables i també en aquest article de la nostra web.

A continuació, incloem l’àudio corresponent a aquesta entrevista:

Rosa Llamas, Directora de Persones: “Tant la tecnologia com la innovació són aliats perfectes perquè els nostres serveis es comprometin amb una eficiència de qualitat òptima. Per això utilitzem una metodologia conscient, sostenible, prioritzant el respecte al medi ambient“.

“Entenem que els nostres clients ens trien per la confiança que això els generarà i perquè, a més, orientem aquest servei a la comunitat, amb la qual cosa és un doble objectiu. ”

“En aquest article també es fa referència a alguna tècnica, com és l’ús d’aigua ionitzada, que al llarg d’aquest temps ens ha permès comprovar com és de efectiva davant de bacteris, virus i fongs, i que substitueix altres productes convencionals en envasos plàstics o que usen químics.”

“Una cosa molt nova i exclusiva a la nostra companyia, Ndavant, són els dispositius de desinfecció Xenex, 100% ecològics. Són una innovació tecnològica molt ben acollida pels nostres clients, principalment destinada a serveis hospitalaris i sanitaris. A Catalunya, ho hem implementat a hospitals de referència: a Lleida, l’Hospital Arnau de Vilanova, a Girona, l’Hospital Dr. Josep Trueta: a Barcelona, ​​Bellvitge, Vall d’Hebron, Clínic. El mitjà que utilitza aquest robot de desinfecció ambiental és la pulsió de llum ultraviolada tipus C, de màxima rapidesa i seguretat, que en situacions pandèmiques com la que vivim des de fa dos anys, garanteix la destrucció del SARS-COVID-2 , en aquest cas, amb una fiabilitat del 99% en només 5 minuts“.

“Tota la línia que s’ha explicat en aquest article va molt orientada i definida des del nostre Departament d’R+D i des del nostre Departament de Qualitat i Medi ambient. Són fórmules i tecnologies que, en explorar-les, donen un resultat molt satisfactori i, atesos els avantatges, hi donem continuïtat”.

“A Ndavant tenim un ferm compromís amb les persones, que són la nostra columna vertebral, però també evidentment amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, perquè al final les nostres accions impacten a l’entorn. Hi ha diferents accions i acords als que arribem de forma coordinada, en aquest cas des del 2015 amb el programa Acords Voluntaris per la Reducció del CO2, de la Generalitat de Catalunya, en el qual ens demanen fermament compromisos d’actuació i desenvolupament per disminuir progressivament el nostre impacte a l’entorn.”

“Entre elles, la sensibilització interna del nostre equip, mitjançant molta formació interna… També l’exploració de productes que mediambientalment tinguin el menor impacte possible dins de l’activitat que desenvolupem, així com estudis de canvis en la il·luminació, del aigua, del paper… per reduir-ne el consum Aspectes molt viables, ja que ens dediquem al sector de la neteja i la desinfecció, també la nostra flota de vehicles, molt vinculada a etiquetes ECO, i també en la reducció de residus”.

“Tot ho emmarquem dins del nostre sistema integrat de gestió de la qualitat i el medi ambient. Per això ens sotmetem a unes certificacions internes molt exhaustives i externes, que ens permeten certificar-nos a la ISO 14001 i la ISO 9001″.

“També hi ha altres acords, com Barcelona +Sostenible, de l’Ajuntament de Barcelona, en què col·laborem a construir col·lectivament una ciutat responsable. En ell, totes les empreses prestadores de serveis donem la nostra opinió i aportacions a la consecució d’aquest objectiu, i és una manera de vincular-nos a l’Agenda 203.”

“Estem adherits també a tots aquells acords del Pacte Mundial que no només toquen àrees vinculades a les persones sinó també al medi ambient, donant compliment així a molts ODS, que ens impliquen la gestió de més de 11 ODS, dins de la gestió responsable dels nostres serveis”.

“Ens considerem una empresa socialment responsable perquè el nostre compromís social és una línia d’actuació inherent a la nostra manera de ser i perquè ens orientem moltíssim a la plantilla ia la societat. Per exemple, en escoltar el nostre equip de professionals per identificar situacions complicades que els incideixin socialment o laboralment, o en detectar a l’entorn social, des de fora, quines persones o col·lectius puguin incorporar-se a la nostra entitat.Procurem un manteniment de l’ocupació que sigui digna, estable, ordenada, en què generem certa autonomia i motivació professional perquè tinguin un itinerari de vida professional i creiem que al final la feina dignifica la vida de les persones”.

“Fomentem la igualtat d’oportunitats de diferents col·lectius perquè diem que la nostra empresa és un “reality bite” de la societat, és una petita mostra que la realitat és diversa i també la nostra plantilla, per la qual cosa generem oportunitats que obrin portes a diversos col·lectius: diversitat funcional, víctimes de violència de gènere, persones en situació d’exclusió social, persones migrades…”